Home Verighete
Verighete
Verighete PDF Imprimare Email
Verighete
Scris de claudia   
Marţi, 05 Octombrie 2010 15:23


Alegerea unor verighete potrivite a devenit astazi mult mai importanta chiar si mai importanta decat purtarea lor in sine. Varietatea mare de materiale, de pietre pretioase, de modele si de culori ale pietrelor existente face din verighete nu doar simple bijuterii, ci o adevarata opera de arta, menita sa sustina odata cu trecerea timpului si dragostea dintre cei doi soti. Inca din cele mai vechi timpuri cele doua verighete au simbolizat dragostea statornica si sentimentele celor doi indragostiti. Nu exista persoana care sa nu simta fiorul dragostei macar o data in viata si care san u se emotioneze in momentul in care in timpul cununiei cele doua verighete le sunt oferite de preot pentru a fi purtate la bine si la rau, la bucurie si la necaz sau in bogatie si saracie. Simbolic purtarea celor doua verighete inseamna mai mult decat dragoste.
Angajamentul de a intemeia o familie, un camin ii pune pe cei doi indragostiti in ipostaza de a primi un statut special de oameni adulti, asezati la casa lor, cu responsabilitati si un viitor comun. Pentru ca acest viitor comun sa fie unul binecuvantat de dumnezeu aceste verighete sunt obligatorii. O casnicie binecuvantata de Dumnezeu este intotdeauna o casnicie reusita care da nastere la sentimente din ce in ce mai profunde si la copii deosebiti.

Dupa inelul de logodna prin care cei doi indragostiti isi oficializeaza sentimentele, cele doua verighete reprezinta cel de-al doile simbol care consfinteste legatura de iubire dintre cei doi indragostiti. Angajamentul casatoriei insemana concretizarea promisiunii facute prin daruirea inelului de logodna. Cele doua verighete fac parte din ceremonia religioasa si devin piatra de hotar , degranita intre cele doua ipostaze, cea de iubiti si cea de soti. Aceste verighete devin piatra de hotar a unei proaspete familii. Cununia este legata prin cele doua verighete pe care mirii le poarta, iar acestea reprezinta un juramant religios, independent de puterea credintei mirilor.
Din colectia de verighete existente pe piata, tinerii isi pot alege inele din aur cu modele superbe. In antichitate, tinerii indragostiti foloseau inele din aur pentru a-si face public angajamentul. Aceste inele din aur simbolizau fundamentul relatiei lor, ca si inelul, dragostea lor era fara inceput si fara sfarsit. Un inel concentreaza traditia, vechimea si legatura spirituala dintre doua fiinte. Dintotdeauna inelele simbolizeaza dragostea intre doi oameni, inelul de logodna si verighetele fiind legatura in plan material dintre indragostiti. Inelul reprezinta marturia celui indragostit ca dragostea lui este reala, lucru care transfroma verighetele din simple accesorii intr-un adevarat obiect cu valoare sentimentala.

 


Sondaje

Porti verigheta?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com